Eläinavusteista kasvatustyötä jo vuodesta 2007

Hevostoiminta sopii myös ikäihmisille viriketoimintaan. Kuvassa friisiläistamma Gina Jildau H. ja isäni 70-vuotis ajelulla.

Outinranta Mäntyharjulla

  Toimintamme tapahtuu Mäntyharjulla pienellä yksityistallilla (Outinranta Friesians), jossa olemme pitäneet omaa harrastupohjaista hevostalliamme jo vuodesta 2013. Toiminnassa käytän hevosten lisäksi myös muita eläimiä mm. koiria, kaneja, marsuja, kissoja - riippuen asiakkaan toiveista ja tavoitteista hänen kuntoutuksessaan. Eläimiin voit tutustua sivulla eläimemme


Kuka on ohjaaja JANE LATVALA?

Olen  kasvatustieteiden maisteri, erityisopettaja, jolla on yli kolmenkymmenen vuoden vankka kokemus hevosalalta. Olen lisäksi toiminut huostaanotettujen lasten sijaisäitinä 15 vuotta ja tukivanhempana viisi vuotta. Olen valmistunut vuonna 2022 sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaajaksi ja hevosavusteisen toiminnan (HAT) ohjaajaksi . Minulla on ollut jo vuodesta 2009 lastensuojelun piirissä olevia asiakkaita ohjatussa hevostoiminnassa ja kokemukset ovat olleet kannustavia. Työkokemusta minulle on kertynyt erilaisista kouluista, lastensuojeluyksiköistä sekä erilaisilta talleilta.

 

  • Kasvatustieteen maisteri
  • Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja
  • Hevosavusteisen toiminnan ohjaaja
  • Eläinavusteinen ratkaisukeskeinen NEPSY-valmentaja (valmistuminen 1/2023)
  • Ratkaisukeskeinen NEPSY-valmentaja (valmistuminen 1/2023)

Hevosten elämä tallillamme on hyvin rauhallista ja tasaista. Orit tarhailevat keskenään ja tammat ja varsat sekä ruuna erikseen. Kesällä 2022 tallillemme on tulossa iso projekti, jolloin raivaamme tontille lisää tilaa isoa pihattoa varten, sekä rakennamme tallissa tarvittavia lisätiloja mm. varustehuone, vessa ja pesupaikka.